Årsberetning 2012 - gymnastik

tirsdag. 26. februar 2013

Hvad nåede vi af det vi gerne ville siden den sidste beretning

 • Vi fik købt den længe ventede team-track som vi havde ønsket os.
 • Vi lånte tennis 100.000 kr., idet vi synes det var en god ide med et nyt tiltag I GRIF.
 • Vi fik i GRIF startet på at beskrive opgaverne i hovedbestyrelsen og i de enkelte udvalg.
 • Vi forsøgte, at få en uddannet en instruktør i Zumba for Kids, vi havde en instruktør klar, men DGI stoppede lige pludselig med at udbyde uddannelsen. Så dette blev ikke til noget.

Sæsonstart

Gymnastiksæsonen skød vi gang med et par workshops med parkour og karate. Parkour var en engangsforestilling for skolebørn. Karate kom i stand ved at karateinstruktør Preben, som bor i byen kunne tænke sig at afprøve om der kunne være basis for et sådant hold i byen. Stille og roligt er holdet vokset med 21 deltagere, hvilket vi synes er rigtig flot. En gruppe af børn som tidligere har været aktive i GRIF, men været væk nogle år og som så er vent tilbage til dette helt nye tilbud. De voksne er alle nye GRIFFER. Det at der blev plads til karate skyldes blad. sammen med at gymnastik fra sæsonstart nedlagde 3 hold nemlig rytmisk kvindegymnastik, Linedans og Motion M/K. Rytmisk kvindegymnastik og linedans nedlagde vi pga. af for få deltagere og Motion M/K gav vi en pause i år. Vi håber at det kun er en pause og vil forsøge at udbyde Motion M/K igen til kommende sæsonstart. 

Udover Karate har vi udbudt Forældre/barn, spirrevip/tarzan, Turbo drenge, Pippi piger, Mini Mix 1 kl., Mini Mix 2 kl og Maxi Mix fra 3. kl og opefter og som eneste voksen hold fra sæson start Zumba. Før jul blev vi igen kontaktet af folk i byen der havde et ønske om et specifik hold til de lidt ældre. Vi afprøvede dette før jul om der kunne være basis for et formiddagshold for ”de yngre der er blevet ældre”. Det var der, 17 friske ældre mennesker mødes nu hver mandag morgen imellem 8.30 og 9.30 og hygger sig med tidligere gymnastikformand Eva Jensen som instruktør. Vi håber, at der også bliver plads til dette hold i skolens skema også til næste sæson.

Andre tiltag gennem sæsonen har været juleZumba for voksne og julesjov for de mindste. Mini Mix og Maxi Mix har haft ikke mindre end 3 ture til motorikhallen i Århus hvor familierne har hygget sig med leg og spring. Maxi Mix har haft et samarbejde med Vorladegaard gymnastikforening og besøgt BGI akademiet et par gange, og fået muligheden for at springe i springgrav m.v

Antal medlemmer og instruktører/hjælpere

Vi er 276 betalende medlemmer foruden de 17 ældre som først er kommet med efter jul.  Sidste år troede vi at børneantallet var toppet, men igen i år har vi fået flere børnemedlemmer.  En positiv udfordring. Voksen medlemmerne er blevet en del mindre pga. af lukning af hold, og Zumba holdet svinger ikke så meget i antal mere. Nyhedsinteressen har lagt sig.
På instruktørsiden har vi været omkring 23 voksen instruktører/hjælpere og 14 børnehjælpere.  Desuden 5 i udvalget. Det eneste hold vi har venteliste på er ved børnehjælperne . Men skønt så mange har lyst til at bidrage og skabe glæde ved leg og spring til andre gymnaster.

Kurser

Ved sæson start var en stor gruppe på kurser, og særligt i år har de unge instruktører også påbegyndt DGI gymnastikuddannelse. Disse uddannelser er dyre, men vi vil gerne prioritere uddannelse og kvalitet.  Vi havde et fælles motorik og grundmotorisk kursus for alle instruktører og hjælpere her i  Gl. Rye. Ellers har folk været afsted på coaching, springteknik, zumba og forskellige børnekurser. Ved sæsonafslutning havde vi et fælles inspirationskursus til instruktørserien her i Gl. Rye til den kommende opvisningen d. 16 marts. 2013

Materialer

Udover teamtracken har vi købt mindre håndredskaber som sjippetove og pensler. Desuden har vi en løbende udgift til Zumba fitness til CD til de 3 instruktører. Materialemæssigt er vi godt med, og forventer ikke større udskrivninger til materialer næste år. Vi fik materialetilskud på 24.000 til teamtacken fra kommunen, og har i Kvickly fonden også søgt om materialer til opstart af karate. Dem har vi dog ikke hørt fra endnu.

Regnskab og kontingent

Vi fik flere børne medlemmer men færre voksen medlemmer, og dermed samlet en mindre kontingent indtægt i 2012.  Gymnastikopvisningen, instruktørerne ( tøj, kursusudgifter og honorar) og materialer udgifter er fortsat de tunge poster. Gennem de sidste 2-3 år er tøj til gymnastikopvisningen også  blevet en større og større post og vi vil derfor hæve kontingentet med 25 kr. pr medlem til næste års sæson.  

Hvad vil vi have fokus på i den kommende sæson

 • Hvordan kan vi vedligeholde og skabe et frisk pust til voksengymnasterne  på  Zumba som på Motion M/K.
 • Maxi Mix – et kæmpe hold med over 60 deltagere. Hvordan gør vi det bedst?
 • Drøftelse og evt. udmøntning af principper for en god gymnastiktime i GRIF gymnastik.
 • Hvis Karate bliver en selvstændig afd. af GRIF, så vil vi gerne hjælpe dem på vej med en portion penge til opstart. Ca. 3000 kr.
 • Sponsorer i GRIF gymnastik –hvordan  kan vi i gymnastik  se os selv med udgangspunkt i det fælles oplæg fra GRIF´s sponsorudvalg. Lidt nyt for os at tænke i de baner, da vi ikke har været økonomisk presset og haft behovet.
 • Fortsat uddannelse og kurser for nye og  gamle instruktører.
 • Fælles tur  ud for at se verdensholdet.
 • Indkøbe en letvægts rullemåtte
 • Medspiller i en sportslejr  i uge 27 i Gl. Rye

Ellers glæder vi os til årets gymnastikopvisning der er lige om hjørnet. Tak til samarbejdet til skolen og de andre afdelinger i GRIF. Særlig tak til jer der kommer med nye ideer til tiltag, så GRIF gymnastik kan holde mottoet ved lige ” bevægelse for alle”

Birgitte Nicolaisen GRIF Gymnastik 26. feb. 2013