Årsberetning 2015 - badminton

tirsdag. 08. marts 2016

Badminton sæsonen 2015 har været meget positiv. Badminton i Gl. Rye har stadfæstet sig og er fortsat repræsenteret af motionister og ungdomsspillere. 

Der bliver spillet badminton i små som ældre årgange. Badminton har fået nye ansigter såvel i ungdom, men også byens voksne har fundet ketcheren frem torsdag aften, og fortsat er motionisterne trofaste med fjerbold.

Motionister

De ihærdige badminton motionister udgør en gruppe som giver fast udlejning af 17 baner (forrige sæson 17 baner) på henholdsvis mandage, tirsdage og torsdage. I denne sæson forløb booking af haltider problemfrit for medlemmerne, og banerne blev fordelt herigennem.

Motionisterne har taget initiativ til kampe mod motionister fra Ry, de er blevet afviklet torsdag aften.

I næste sæson kunne en ide være at få arrangeret en motionsturnering for netop denne gruppe.

Ungdomsafdelingen

Ungdomsspillerne i Gl. Rye består igen i år af 20 tilmeldte børn/unge, med stadig nye børn i hallen de sidste par måneder. Ungdomstruppen er indimellem helt oppe på 30 børn.

Spillerne er meget interesseret, og har deltaget med god kontinuitet gennem sæsonen.

I år er spillerne blevet tilbudt at deltage i begynderstævner, en lille gruppe spillere var afsted, og begejstret for at spille. Vi håber dog på at der vil komme interesse herfor i de kommende sæsoner. Sidste år var vores drøm at Gl. Rye tilmeldes holdturneringen indenfor DGI. At deltage i turneringer giver børnene en bedre forståelse for spillet, og en sportslig og social verden opstår. I den kommende sæson vil der blive tilmeldt 2 ungdomshold, det ser vi meget frem til. Det er fortsat dejligt at se hvordan børnene skaber større interesse og får mod på at deltage i stævner, badmintonskole i uge 7 og sociale engagementer på tværs af alder og køn og naturligvis i tråd med at børnene føler de bliver dygtigere til deres sport. Vi afslutter sæsonen med en minilejr fra fredag eftermidddag til lørdag middag, hvor familierne også er inviteret til at deltage lørdag middag til en turnering.

Økonomi

Badmintonafdelingen har en sund økonomi, vi inkasserer kontingent fra ungdomsspillerne på 350 kr. pr. spiller, samt betaling for leje af baner - som varierer afhængig af tidspunkt.

Badmintonafdelingen har en drøm om at erhverve flere medlemmer til den nuværende ret "smalle" bestyrelse bestående af Lise Christiansen - kasserer, Birgitte Rundell, og Kim Rundell. Birgitte og Kim Rundell har varetaget ungdomstræningen, og Kim har udført det organisatoriske og al aktiviteten i badminton afd. Der arbejdes i øjeblikket på at få flere forælder med i praktisk arbejde ift. invitation til stævner.

Det vil være nødvendigt at få flere hænder i arbejdet i badmintonbestyrelsen og meget gerne en træner mere til ungdom. Det er klart at vi er alt for sårbare med kun en mand i manegen.

Det er godt for vores børn og unge i byen at vi har et bredt idrætstilbud. Badminton henvender sig også til de børn/unge som ikke føler sig hjemme i kontaktsport.

 

Badmintonafdelingen takker for sæsonen 2015/2016 til såvel egne medlemmer og til GRIF i det hele taget. Tak for det gode samarbejde vi har i Gl. Rye.

 

Formand Kim Rundell

 

Skribent: Birgitte Rundell